ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רחובות
|
53075-09-12
25/04/2013
|
בפני השופט:
בדימוס גדעון ברק
|
- נגד - |
התובע:
אביגיל גליבטר
|
הנתבע:
1. אמיר סעודי 2. שומרה חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
למעשה, אין חולק בין הצדדים, על כיווני הנסיעה של כל אחד מהם, ואין גם חולק בין הצדדים, כי בשלב מסוים, נפגשו שני הרכבים וכך נגרמה התאונה בה נפגע רכב התובעת כפי שעולה מכתב התביעה ומחוות הדעת של השמאי שצורפה לכתב התביעה.
שמעתי את עדויות הצדדים, כמו גם, עיינתי בחומר הראיות, הן זה שצורף לכתב התביעה והן זה שהוגש היום לבית המשפט, ולאחר שבחנתי חומר ראיות זה, אני קובע כי הנתבע 1 (להלן: "הנתבע") אחראי לתאונה ולנזק שנגרם ברכב התובעת, שכן גם אליבא דדבריו, הוא יצא מהתחנה, ותוך כדי נסיעה, הוא הגיע לרכב התובעת, ופגע ברכב התובעת.
יחד עם זאת, גם אם אקבל את כל עדותה של התובעת, הרי שמעדותה עולה, שלמרות שהיא טוענת שהיא נוהגת בזהירות ותוך עירנות, אני קובע שבמקרה זה, לא נהגה התובעת בכל הזהירות הדרושה, שכן אין לי ספק שבמקום שבו נסעה התובעת, יכלה בהחלט להבחין ביציאתו של הנתבע מהתחנה, שכן כפי שציירה התובעת את החצים של כיווני הנסיעה בת/1, היה על הנתבע לעבור כברת דרך מצאתו מהתחנה ועד למקום המפגש בין הרכבים, כך שאם אכן התובעת לא היתה מביטה רק קדימה כפי שהיא טענה, אלא גם לשמאל, היתה בוודאי מבחינה ברכב הנתבע.
עצם העובדה שהתובעת תוך כדי נסיעה לא הבחינה ברכב הנתבע, מטילה גם עליה רשלנות תורמת לגרם התאונה.
מאחר ולנתבע אשר יצא מהתחנה היה שדה ראייה ויכול היה להבחין היטב ברכב התובעת, ובכל זאת המשיך בנסיעה ופגע ברכב התובעת, הרי מירב האחריות רובצת על הנתבע, ובעוד שלתובעת יש לייחס רשלנות תורמת בלבד.
לאחר ששקלתי את חלוקת האחריות בין הצדדים, אני קובע את אחריותו של הנתבע בשיעור של 70% ואילו את שיעור הרשלנות התורמת של התובעת אני קובע בשיעור של 30%, ובהתאם לחלוקת אחריות זו, על הנתבעים לפצות את התובעת.
התובעת הוכיחה סכום תביעה של 5,487 ש"ח (נזק ממשי, ירידת ערך ושכ"ט שמאי), ולכן לאור האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעים - שניהם ביחד ו/או כל אחד בנפרד - לשלם לתובעת סך 3,841 ש"ח (70% מגובה הנזק המוכח) בצירוף ריבית הפרשי הצמדה כחוק מיום הגשת התביעה 27.9.12 ועד התשלום בפועל.
יתרת סכום התביעה נדחית מחוסר הוכחה.
כמו כן, אני מחייב את הנתבעים באופן סולידרי לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 400 ש"ח וזאת בהתחשב גם בתרומת הרשלנות של התובעת, בצירוף ריבית והפרשי הצמדה מהיום ועד התשלום בפועל.
לכל אחד מהצדדים הזכות להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 15 ימים מהיום.
#3#>
ניתנה והודעה היום ט"ו אייר תשע"ג, 25/04/2013 במעמד הנוכחים.
קלדנית/יפה מדהלה